Hugo

”Hugo is one of the most energetic and spirited dancers I’ve had the pleasure of working with” – Damon Frost

Hugo är född i Sverige, men uppväxt i London, St. Kitts sedan Rättvik & Stockholm. Han har under sin uppväxt kommit i kontakt med flera olika kulturer och varit omgiven av många olika musikstilar och uttryck.

Hugo är utbildad yrkesdansare, han har gått Yrkesutbildningen på Danscenter i Stockholm, samt det 1-åriga programmet på välrenommerade Åsa Folkhögskola, 1 år 5-styles (de fem streetstilarna) och 1 år i renodlad popping.

Under de senaste åren har Hugo medverkat i musikvideos för artister som Panetoz, Bad Rabbit, etc. Han har även både synts och hörts inom Sveriges Battlescen som både dansare och dj (Uppsala Loves Hip Hop, Pouse Stockholm, Bad & Boogie Stockholm & Falun), har vunnit SM i battle i SDO Seniorklass och har silver och Brons i Singel senior. Han Har vunnit BA Battles (Balletakademien) och Streetstar Danceschool Challenge +20 Battle. Hugo kom på fjärde plats i Juste Debout Nordic Locking 2018. Han har representerat Sverige i landslaget tre gånger, i IDOs Världsmästerskap och EM i hip-hop och electric boogie.

-”Som lärare är mitt mål att dela min kärlek till denna konstform till alla mina elever, och ge dem kunskap som de kan använda i flera år efter mina klasser. Jag älskar att se folk utvecklas och överträffa sig själva när de lyckas med saker de aldrig kunnat göra!”