Balett

”Balett är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som är krävande i fråga om styrka och vighet. I den historiska baletten finns ursprunget till mycket av dagens västerländska sceniska dans.”

Klassisk balett är den dansteknik som man har som grund för nästan all konstnärlig dans. Inom klassisk balett ingår övningar vid stången.

BALETT

Tonår/Vuxen

Våra lektioner fokuserar på hållning, vighet, musikalitet, och koordination inom ramen för balettens former.

BALETT

Tå-teknik

För att delta i tåteknik måste du dansa i klassisk balett nivå 2 t/v. Prata med din ledare om du är intresserad.

BARN-BALETT

Fr. åk 1

Barnbalett är en introduktion till den klassiska baletten. För barn från 7 år. Barnen lär sig grunderna i klassisk balett varvat med rytmik och rörelse.

BALETT-TEKNIK

På denna klass arbetar vi enbart med tekniken vid stången. Eventuellt kan övningar i center förekomma.

Dansa i Falun Balett

Barndans

Lekrytmik

3-4 år

Barn mellan 3 och 4 år får genom fantasi och glädje leka fram dansen. Här ingår danslekar, rytmik och rörelseträning.

Dansa i Falun Balett

Förberedande dans

5-6 år

Barn 5-6 år får här en förberedelse till de ”riktiga” klasserna. Barnen lär sig enkla grunder i bla. jazzdans och klassisk balett på ett sätt som tilltalar barnen.

Disco

Disco är en dansstil som dansas i ett högt tempo och med snabba och starka rörelser. Discon kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Man dansar till pop och klubbmusik. När man har dansat Disco ett tag kan man så småningom även tävlingsdansa i Disco, man kan då tävla i singel, par, grupp och formation.

DISCO

Tävlande

Efter att ha dansat disco i minst fyra terminer kan man efter samtal med ledaren få börja tävla. Vi tävlar inom grenarna SOLO, DUO, GRUPP, FORMATION, SLOW och DISCO FREESTYLE. Kontakta helena@dansaifalun.se om du vill börja tävla!

DISCO

Disco är en dansstil som dansas i ett högt tempo och med snabba och starka rörelser. Discon kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Man dansar till pop och klubbmusik.

DISCO

Teknikträning Tävlande

 

De som tävlar finputsar på danstekniken vilket är viktigt för att utvecklas inom discotekniken.

DISCO COACHAD

Tävlande

Här får du som tävlingsdansare möjlighet att få coaching på dina tävlingsrutiner samt putsa lite extra på din egen koreografi.

DISCO SLOW

Disco Slow är en ny tävlingsgren som närmast kan beskrivas som lyrisk disco, både snabb och långsam. Kom och prova!

DISCO GRUPP-COACHING

Tävlande Blå, Lila & Rosa

Gruppcoaching är till för er som tävlar i gruppdisco. Här får ni möjlighet att få coaching i era gruppkoreografier.

Hip Hop

Hiphop är en kultur som växte fram i New York City under tidigt 70-tal och består av fyra delar: DJ:ing, Graffitti, Breakdance och Rap. Hiphopkulturen har, efter många år av utveckling och influenser, bidragit till uppkomsten av många olika dansstilar, så som bland annat New School Hiphop.

Hip Hop/Street

Hiphop är en kultur som växte fram i New York City under tidigt 70-tal och består av fyra delar: DJ:ing, Graffitti, Breakdance och Rap. Hiphopkulturen har, efter många år av utveckling och influenser, bidragit till uppkomsten av många olika dansstilar, så som bland annat New School Hiphop.

Hip Hop New School

New school hiphop är ett samlingsnamn för de mer moderna danserna inom hiphop. Under 1990-talet då hiphop-musiken utvecklades och växte längre bort från funk så fick det ett långsammare, tyngre och mer aggressivt sound. Detta gav upphov till nya stilar av hiphopdans, de flesta av dem dansade upprätt i motsats till breakdancing som är känd för sina golvarbeten. New school hiphopdans tog inspiration från många av de äldre hiphopstilarna och samlade dem till något nytt.

Hip Hop Feminine Vibe

På Feminine Vibe klasserna fokuserar vi på att utforska det kvinnliga rörelsemönstret men behåller tyngden och musikstilen från den kommersiella Hip hopen.

Hip Hop

Tävlande

När man har dansat Hip Hop ett tag kan man så småningom även tävlingsdansa i Hip Hop. Man kan då tävla i singel, par, grupp och formation. Kontakta kontoret via mail, info@dansaifalun.se, eller via telefon, 023-255 60, om du har intresse av att börja tävla.

Dansa i Falun hip hop

Hip Hop Grown-ups

Vuxengrupp

Hip hop på riktigt för dig som har passerat tjugoårsstrecket. Kom och ha kul, det är aldrig för sent att börja dansa!

 

House Lofting

House är en social freestyle dans som har sina rötter från clubar i Chicago och New York. Huvudelementen i dansstilen är Footwork, Jacking och Lofting. House betonar snabba och fot-orienterade steg med en flytande känsla i överkroppen och även floorwork. House är en dansstil där känsla och frihet står i fokus. Musiken tar med oss på en resa genom tid och rum där vi lär oss att dansa fritt med oändliga variationer av dansstilens grundsteg.

Lofting är en väldigt smidig/flytande freestyle dans med element från flera olika stilar som Contemporary, Capoeira, Gymnastics m.m. Dansstilen utövas mycket på golvet.

Hip Hop Roots

Konceptet HipHop Roots handlar om att få en djupare förståelse för hiphop dansens grunder och dess utveckling. Vi kommer att fokusera på hiphopens grundteknik och arbeta med förståelsen att en stark grund formar en avancerad dansare. Vi jobbar med olika lager och koncept inom dansstilen som kommer att utveckla både förståelsen för dans och kroppens förmåga att utföra den. Klasserna består av koreografi, övningar och freestyle.

Hip Hop Social Party Dances

De flesta dansstilarna under paraplynamnet Streetdance är festdanser. Danser där den gemensamma kärleken för musiken utrycks socialt i danser som bygger på ett gemensamt rörelsemönster med mycket utrymme för personlig stil och uttryck. I den här kursen lär vi oss olika social party dances/club steps inom stilarna HipHop/Hype, House, Popping och Locking. Vi kommer att jobba med grundprincipen i all dans, musiken får oss att vilja dansa. 

Lektionerna kommer att kännas som en fest och vi kommer att utveckla sättet vi dansar och förstår musik.

Jazz

Jazz kommer ursprungligen från USA, men har spritts och blandats med de flesta danstekniker. Jazz är nu en egen konstform och används i shower, videos och musikaler. Jazzlektionerna innehåller även teknikträning.

Jazz

Jazz kommer ursprungligen från USA, men har spritts och blandats med de flesta danstekniker. Jazz är nu en egen konstform och används i shower, videos och musikaler. Jazzlektionerna innehåller även teknikträning.

Dansa i Falun street jazz

Street Jazz

StreetJazz är en skön blandning av de populära stilarna Jazz och Street. Lektionen byggs upp men en ordentligt Jazzuppvärmning för att sedan övergå till mer Streetinfluenser. Vi rekommenderar att du har dansat både Jazz och Street innan du anmäler dig till StreetJazz.

Ladies Jazz

Vuxengrupp

För oss mer mogna dansare är Ladies Jazz en grupp där vi svettas och skrattar lika mycket som som vi dansar. Kom och prova!

High Heels

Som namnet antyder dansar vi på hög klack — jätteroligt och inte så lite flärdfullt!

Jazz/Show Vinyl

Vuxengrupp

Jazz VINYL är en vuxenklass där vi dansar till musik från 70 & 80-talet (kanske även början av 90-talet). Vi älskar musiken och kan inte låta bli att röra på fötterna — måste provas!

Modern/Nutida

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet. Isadora Duncan, Ted Shawn, Doris Humphrey, Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham var kända stilskapare. Nutida dans kallas den dans som just nu exprimenteras fram. Klasserna innehåller grundlig uppvärmning, danskombinationer och ibland även improvisationer där du får utforska kroppens uttrycks- och rörelsemöjligheter mer ingående. Den moderna och nutida dansen är inte bunden till någon särskild musikstil.

Dansa i Falun modern

Move it! Showgrupp

Move It! är DANSA! i Faluns showgrupp. Uttagning sker till Move It !Du kan bli personligt kontaktad och erbjuden en plats i gruppen. Du kan även anmäla ditt intresse till gruppen genom att göra en anmälan. Du kommer att få ett meddelande via mail om du har fått en plats i gruppen. 
Move It uppträder bl.a på olika företagsarrangemang, Svenska skidspelen och privata fester. För att hyra Move it kontaktar ni kontoret på info@dansaifalun.se.

Groove it! Showgrupp

Groove It! är DANSA! i Faluns Showgrupp med Hip Hop inriktning! Uttagning sker till gruppen men du kan även visa intresse till gruppen genom att fylla i en anmälan. Du kommer att bli kontaktad via mail om du har fått en plats i gruppen.

Mini Moves! Showgrupp

Mini Moves är DANSA! i Faluns nystartade showgrupp för de yngre dansarna. Uttagning sker till Mini Moves. Du kan även visa ditt intresse till gruppen genom att göra en anmälan. Du kommer att bli kontaktad via mail om du har fått en plats i gruppen.

Övrigt

AFROBEAT

Inspirerade av västafrikansk dans, med krydda från Kuba och
Västindien, och med rörelseglädje och rytm i centrum, leder Eva
Andersson och Lena Nyberg kursen Afrobeat. Eva och Lena är rutinerade
dansledare som nu gör comeback i Falun. Med sig har de sin erfarenhet
av traditionell afrodans genom kurser och resor i Mali, Gambia, Senegal,
Ghana, Guinea och Kuba. Här blandas deras erfarenhet med nya idéer.
Afrobeat dansas barfota till inspelad musik, från traditionella
trumrytmer till moderna beat. En lugnare del och avslappning avslutar
dansen.