Kurser

DANSA-kort

För er som vill köpa DANSAkort, se information under SCHEMA!

Balett

”Balett är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som är krävande i fråga om styrka och vighet. I den historiska baletten finns ursprunget till mycket av dagens västerländska sceniska dans.”

Klassisk balett är den dansteknik som man har som grund för nästan all konstnärlig dans. Inom klassisk balett ingår övningar vid stången.

osynlig - Rör ej
Nivå 1 tonår/vuxen
Fokus på hållning, koordination, balans, dynamik, bodyconditioning/stretching och bas-balettvokabulär och teknik som kan användas i alla dansstilar.
Nivå 2 tonår/vuxen
I den här gruppen koncentrerar vi oss på att genomföra en balettstång och träna många snurrar (piruetter) och hopp (allegro) i mitten, center, av salen. Alltså mer komplicerad och krävande baletteknik men med mycket skratt mellan varven.
Låg & Mellanstadiet
Barnbalett är en introduktion till den klassiska baletten. För barn från 7 år. Barnen lär sig grunderna i klassisk balett varvat med rytmik och rörelse
Balett Barre
En timmas övningar vid stången är ett fantastiskt sätt att stärka tekniken. Vi koncentrera oss på placering, hur man sträcker fötterna, stretching på stången och på golvet, koordination av armar och ben och mest av allt musikaliteten. Även hopp och piruetter med hjälp av stången ingår, passar alla dansstilar!!!
Balett Tå-teknik

Vi övar att dansa med tåskor. För att delta i tåteknik måste du dansa i klassisk balett nivå 2 t/v. Prata med din ledare om du är intresserad.

Balett Grown Ups

Balett för vuxna är superhett i storstäderna runt om i världen, mycket på grund av att det är en fantastisk träningsform! Kräver ingen förkunskap.

Barndans

Osynlig - Rör ej
Lekrytmik
Barn mellan 3 och 4 år får genom fantasi och glädje leka fram dansen. Här ingår danslekar, rytmik och rörelseträning.
Förberedande dans
Barn 5-6 år får här en förberedelse till de ”riktiga” klasserna. Barnen lär sig enkla grunder i bla. jazzdans och klassisk balett på ett sätt som tilltalar barnen.
Knattedans

Nyhet! Barn 2-3 år dansar tillsammans med en förälder. Genom lekfulla övningar får barnen en tidig kontakt med dans och musik tillsammans med andra.

Disco

Disco är en dansstil som dansas i ett högt tempo och med snabba och starka rörelser. Discon kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Man dansar till pop och klubbmusik. När man har dansat Disco ett tag kan man så småningom även tävlingsdansa i Disco, man kan då tävla i solo, duo, grupp och Slow.

Osynlig - Rör Ej
Disco
Disco är en dansstil som dansas i ett högt tempo och med snabba och starka rörelser. Discon kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Man dansar till pop och klubbmusik.

Klasserna är för dig oavsett om du tävlar eller inte.

Disco Tävlande

Efter att ha dansat disco i minst fyra terminer kan man efter samtal med ledaren få börja tävla. Vi tävlar inom grenarna SOLO, DUO, GRUPP och SLOW. Kontakta helena@dansaifalun.se om du vill börja tävla!

Disco Coachad Tävlande
De som tävlar finputsar på danstekniken vilket är viktigt för att utvecklas inom discotekniken.
Disco Grupp-Coaching Tävlande Blå, Rosa & Lila
Gruppcoaching är till för er som tävlar i gruppdisco. Här får ni möjlighet att få coaching i era gruppkoreografier.
Disco Slow
Disco Slow är en ny tävlingsgren som närmast kan beskrivas som lyrisk disco, både snabb och långsam. Kom och prova!

Hip Hop

Hiphop är en kultur som växte fram i New York City under tidigt 70-tal och består av fyra delar: DJ:ing, Graffitti, Breakdance och Rap. Hiphopkulturen har, efter många år av utveckling och influenser, bidragit till uppkomsten av många olika dansstilar, så som bland annat New School Hiphop.

Osynlig - Rör ej
Hip Hop/Street

Hiphop är en kultur som växte fram i New York City under tidigt 70-tal och består av fyra delar: DJ:ing, Graffitti, Breakdance och Rap. Hiphopkulturen har, efter många år av utveckling och influenser, bidragit till uppkomsten av många olika dansstilar, så som bland annat New School Hiphop.

Hip Hop New School

New school hiphop är ett samlingsnamn för de mer moderna danserna inom hiphop. Under 1990-talet då hiphop-musiken utvecklades och växte längre bort från funk så fick det ett långsammare, tyngre och mer aggressivt sound. New school hiphopdans tog inspiration från många av de äldre hiphopstilarna och samlade dem till något nytt.

House

House är en clubdans som huvudsakligen utvecklades i New York till house musik. Dansstilen är snabb, rytmisk och full av känsla. Med inspiration från alla typer av danser och kulturer har denna dans en mycket unik stil som kommer utmana och underhålla på ett sätt som bara house kan!

Hip Hop Tävlande

När man har dansat Hip Hop ett tag kan man så småningom även tävlingsdansa i Hip Hop. Man kan då tävla i singel, par, grupp och formation. Kontakta kontoret via mail, eller via telefon, om du har intresse av att börja tävla.

Hip Hop Grown Ups

Hip hop på riktigt för dig som har passerat tjugoårsstrecket. Kom och ha kul, det är aldrig för sent att börja dansa!

Hip Hop Funk Styles

Vi inspireras av stilar från klubb- och streetdance som skapades under 70- och 80-talet på USA’s västkust, med fokus på locking och popping

Hip Hop Feminine Vibe

På Feminine Vibe klasserna fokuserar vi på att utforska det kvinnliga rörelsemönstret men behåller tyngden och musikstilen från den kommersiella Hip hopen.

Jazz

Jazz kommer ursprungligen från USA, men har spritts och blandats med de flesta danstekniker. Jazz är nu en egen konstform och används i shower, videos och musikaler. Jazzlektionerna innehåller även teknikträning.

Osynlig - Rör Ej
Jazz

Jazz kommer ursprungligen från USA, men har spritts och blandats med de flesta danstekniker. Jazz är nu en egen konstform och används i shower, videos och musikaler. Jazzlektionerna innehåller även teknikträning.

Street Jazz

StreetJazz är en skön blandning av de populära stilarna Jazz och Street. Lektionen byggs upp men en ordentligt Jazzuppvärmning för att sedan övergå till mer Streetinfluenser. Vi rekommenderar att du har dansat både Jazz och Street innan du anmäler dig till StreetJazz.

Jazz Grown Ups Vuxengrupp

Jazz VINYL är en vuxenklass där vi dansar till musik från 70 & 80-talet (kanske även början av 90-talet). Vi älskar musiken och kan inte låta bli att röra på fötterna — måste provas!

Ladies Jazz Vuxengrupp

För oss mer mogna dansare är Ladies Jazz en grupp där vi svettas och skrattar lika mycket som som vi dansar. Kom och prova!

Modern / Nutida

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet. Isadora Duncan, Ted Shawn, Doris Humphrey, Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham var kända stilskapare. Nutida dans kallas den dans som just nu exprimenteras fram. Klasserna innehåller grundlig uppvärmning, danskombinationer och ibland även improvisationer där du får utforska kroppens uttrycks- och rörelsemöjligheter mer ingående. Den moderna och nutida dansen är inte bunden till någon särskild musikstil.

Osynlig - Rör ej
Modern
I modern, nutida dans jobbar du med friare rörelser, med mer tyngd, flow, partnering och golvteknik. Vi arbetar också med avspänning och kroppsmedvetenhet och ibland med improvisation. Här har du möjlighet att uttrycka dina känslor och arbeta fritt med kroppsuttryck.
Vi dansar till flera olika musikstilar.
Skapande dans

Skapande Dans är en kurs där du lär dig att skapa egna koreografier med coachning av professionell lärare. Den kunskapen och de koreografier som skapas kan sedan användas på olika sätt beroende på dansarens egna mål. Kunskapen att koreografera kan öppna olika dörrar för dansaren. Det finns numera olika organisationer där man kan tävla i dans, tex Danskarusellen, Skapa Dans och SDL (Swedish Dance Leauge) och det kan även förbereda dansaren på att ta dansintresset till en annan nivå som till exempel koreograf.

Klassen bjuder även på en uppvärmning med fokus på jazz/contemporary teknik som stärker dina tekniska förkunskaper och utvecklar din rörelsekvalitet.

Pardans

För er som suttit klistrade framför rutan under Let’s Dance-kvällarna genom åren finns det nu en möjlighet att få prova på olika stilar och den härliga gemenskapen i pardansen!

Det har varit stort intresse för bugg i Falun med omnejd under lång tid, nu har vi äntligen fått plats i våra fina, nya lokaler! Vi börjar med en nybörjarkurs.

 

Osynlig - Rör ej
Latin

Latin utgör tillsammans med Standard de så kallade 10-danserna. Här finns cha-cha-cha, rumba, samba, jive och pasodoble som utförs till härliga rytmer från varmare breddgrader!

 

Undervisningen är inriktad för tävlingsdansare.

Standard

Standard utgör tillsammans med Latin de så kallade 10-danserna. Standard omfattar modern vals, wienervals, quickstep, tango och foxtrot.

Undervisningen är inriktad för tävlingsdansare.

Artistic Ballroom

Artistic Ballroom är de klassiska pardanserna såsom cha-cha-cha, salsa, jive och vals i soloformat. Om du saknar en danspartner men vill börja eller fortsätta utforska 10-dansen är detta det perfekta sättet!

Bugg

Bugg är en av de vanligaste sociala danserna, nästan en modern form av folkdans! Bugg dansas till både dansband och nutida musik.

Event- och Showgrupper

Dansa! i Faluns duktiga showgrupper uppträder bl.a på olika event, Svenska skidspelen och privata fester. För att hyra någon av våra showgrupper kontaktar ni kontoret på info@dansaifalun.se

Move it! är DANSA! i Faluns showgrupp med jazzinriktning. Uttagning sker till Move It! Du kan bli personligt kontaktad och erbjuden en plats i gruppen. Du kan även anmäla ditt intresse till gruppen genom att göra en anmälan. Du kommer att få ett meddelande via mail om du har fått en plats i gruppen.

Groove it Falun logotyp

Move it! är DANSA! i Faluns showgrupp med jazzinriktning. Uttagning sker till Move It! Du kan bli personligt kontaktad och erbjuden en plats i gruppen. Du kan även anmäla ditt intresse till gruppen genom att göra en anmälan. Du kommer att få ett meddelande via mail om du har fått en plats i gruppen.

Mini Moves är DANSA! i Faluns nystartade showgrupp för de yngre dansarna. Uttagning sker till Mini Moves. Du kan även visa ditt intresse till gruppen genom att göra en anmälan. Du kommer att bli kontaktad via mail om du har fått en plats i gruppen.