Martin

På mina klasser lär man sig att dansa inifrån. Vi tränar teknik och styrka för att skaffa oss ett stort vokabulär som vi kan använda när vi vill uttrycka oss genom dansen. Men vi tränar också på att ge rörelsen ett uttryck, en känsla.

Kroppen kan göra många rörelser av sig själv, som att stå på tå. I mina klasser undersöker vi hur vi kan hitta tillbaka till den naturliga rörelsen. Hur vi med rätt tanke enkelt kan utföra tekniskt svåra rörelser. För mig är det viktigt att dansen är en lek där allt är tillåtet och ingenting är rätt eller fel. Denna inställning genomsyrar också mina klasser.

Martin Ahlvin har en lång karriär som dansare, skådespelare, regissör och koreograf. Han är utbildad på yrkesdansarlinjen vid Balettakademien i Stockholm och teaterhögskolan i Stockholm. Han har arbetat i flera olika musikaler så som West Side Story och Skönheten och odjuret på Göteborgsoperan, Värmlandsoperan och Götalejon. Han har dansat  med Modern Jazzdansensembel på riksteatern och även regisserat och koreograferat Cabaret på Verket i Avesta och hans egen dansikal Erik och Eva som sattes upp på Göteborgsoperan. Martin har även jobbat mycket med dansimprovisation i olika sammanhang och har gett workshops i improvisation. Martin är en erfaren pedagog inom scenkonstens olika fält och har bland annat undervisat i scenisk framställning och kroppsmedvetenhet på musiklinjen på Sjöviks folkhögskola.