Dansstilar

Terminsstart från 5 februari!

 

DANSA-kort

För er som vill köpa DANSAkort, se information under SCHEMA!

Balett

”Balett är en dansform uppbyggd på formaliserade positioner och rörelser som är krävande i fråga om styrka och vighet. I den historiska baletten finns ursprunget till mycket av dagens västerländska sceniska dans.”

Klassisk balett är den dansteknik som man har som grund för nästan all konstnärlig dans. Inom klassisk balett ingår övningar vid stången.

osynlig - Rör ej
Nivå 1 från åk 4 till och med tonår

Fokus på hållning, koordination, balans, dynamik, bodyconditioning/stretching och bas-balettvokabulär och teknik som kan användas i alla dansstilar.

För dig som är nybörjare eller har dansat några terminer.

Nivå 2 tonår/vuxen

I den här gruppen koncentrerar vi oss på att genomföra en balettstång och träna många snurrar (piruetter) och hopp (allegro) i mitten, center, av salen. Alltså mer komplicerad och krävande baletteknik men med mycket skratt mellan varven.

För dig som har dansat ett tag och vill fortsätta utvecklas inom balett.

Balett Tå-teknik

Vi övar att dansa med tåskor. För att delta i tåteknik måste du dansa i klassisk balett nivå 2 t/v. Prata med din ledare om du är intresserad.

Balett Grown Ups

Balett för vuxna är superhett i storstäderna runt om i världen, mycket på grund av att det är en fantastisk träningsform! Kräver ingen förkunskap.

Barndans

Osynlig - Rör ej
Lekrytmik

Barn mellan 3 och 4 år får genom fantasi och glädje leka fram dansen. Här ingår danslekar, rytmik och rörelseträning.

Förberedande dans

Barn 5-6 år får här en förberedelse till de ”riktiga” klasserna. Barnen lär sig enkla grunder i bla. jazzdans och klassisk balett på ett sätt som tilltalar barnen.

Disco

Disco är en dansstil som dansas i ett högt tempo och med snabba och starka rörelser. Discon kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Man dansar till pop och klubbmusik. När man har dansat Disco ett tag kan man så småningom även tävlingsdansa i Disco, man kan då tävla i solo, duo, grupp och Slow.

Osynlig - Rör Ej
Disco
Disco är en dansstil som dansas i ett högt tempo och med snabba och starka rörelser. Discon kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Man dansar till pop och klubbmusik.

Klasserna är för dig oavsett om du tävlar eller inte.

Intro Tävling

Rutinerade Filippa tar hand om dig som är nyfiken på att börja tävla i disco. Du får lära dig hur det fungerar på ett tävlingsdansgolv, och regler som är viktiga att känna till. Samtidigt skapar vi tillsammans den gemenskap som vi tycker är så viktig att ha med oss ut till tävlingarna runtomkring i Sverige.

Disco Tävlande

Efter samtal med sin ledare kan man få börja tävla. Vi tävlar inom grenarna SOLO, DUO, GRUPP och SLOW. Kontakta helena@dansaifalun.se om du vill börja tävla!

Disco Grupp-Coaching

Gruppcoaching är till för er som tävlar i gruppdisco. Här får ni möjlighet att få coaching i era gruppkoreografier.

Disco Slow

Disco Slow är en tävlingsgren som närmast kan beskrivas som lyrisk disco, både snabb och långsam. Kom och prova!

Disco GrownUps

Disco GrownUps är en dansträningsklass med inspiration från Discodansen som passar dig som gärna vill ha upptempomusik för att röra på fötterna. Klassen kommer att vara dansig, svettig, pulshöjande och framför allt rolig!
Ta med dig gympaskorna och en vattenflaska och kom och DANSA med oss. Passet avslutas med en styrkedel.

Hip Hop

Hiphop är en kultur som växte fram i New York City under tidigt 70-tal och består av fyra delar: DJ:ing, Graffitti, Breakdance och Rap. Hiphopkulturen har, efter många år av utveckling och influenser, bidragit till uppkomsten av många olika dansstilar, så som bland annat New School Hiphop.

Osynlig - Rör ej
House

House är en clubdans som huvudsakligen utvecklades i New York till house musik. Dansstilen är snabb, rytmisk och full av känsla. Med inspiration från alla typer av danser och kulturer har denna dans en mycket unik stil som kommer utmana och underhålla på ett sätt som bara house kan!

Old School

Vi inspireras av stilar från klubb- och streetdance som skapades under 70- och 80-talet på USA’s västkust, med fokus på locking och popping

Free Style

Vi freestylar tillsammans med en skön stämning där vi blandar hip hopens olika stilar!

Hip Hop/Street

Hiphop är en kultur som växte fram i New York City under tidigt 70-tal och består av fyra delar: DJ:ing, Graffitti, Breakdance och Rap. Hiphopkulturen har, efter många år av utveckling och influenser, bidragit till uppkomsten av många olika dansstilar, så som bland annat New School Hiphop.

Hip Hop Tävlande

När man har dansat Hip Hop ett tag kan man så småningom även tävlingsdansa i Hip Hop. Man kan då tävla i singel, par, grupp och formation. Kontakta kontoret via mail, eller via telefon, om du har intresse av att börja tävla.

Hip Hop Grown Ups

Hip hop på riktigt för dig som har passerat tjugoårsstrecket. Kom och ha kul, det är aldrig för sent att börja dansa!

Hip Hop Feminine Vibe

På Feminine Vibe klasserna fokuserar vi på att utforska det kvinnliga rörelsemönstret men behåller tyngden och musikstilen från den kommersiella Hip hopen.

Commercial Hip Hop

Vi tar den den kommersiella hip hopen hela vägen från storstäderna i USA till Falun. Du känner igen stilen från musikvideos och stjärnor som Rhianna och Lady Gaga!

L.A. Style paus VT23

L.A. Style kallas en dansstil som är en hiphop-influerad jazzdansstil, som klassiskt skolade dansare utvecklat för studios. Klassen kommer att blanda en mängd olika stilar, till exempel Commercial Hip Hop som är basen men också allt från old school hip hop till reggaeton, afro och feminine vibe. Visst låter det spännande?

Jazz

Jazz kommer ursprungligen från USA, men har spritts och blandats med de flesta danstekniker. Jazz är nu en egen konstform och används i shower, videos och musikaler. Jazzlektionerna innehåller även teknikträning.

Osynlig - Rör Ej
Jazz

Jazz kommer ursprungligen från USA, men har spritts och blandats med de flesta danstekniker. Jazz är nu en egen konstform och används i shower, videos och musikaler. Jazzlektionerna innehåller även teknikträning.

Street Jazz

StreetJazz är en skön blandning av de populära stilarna Jazz och Street. Lektionen byggs upp men en ordentligt Jazzuppvärmning för att sedan övergå till mer Streetinfluenser. Vi rekommenderar att du har dansat både Jazz och Street innan du anmäler dig till StreetJazz.

Jazz Grown Ups Vuxengrupp

Jazz Grown Ups är en vuxenklass där vi dansar till skön musik som ger massor av energi. Vi kan helt enkelt inte låta bli att röra på fötterna — måste provas!

Ladies Jazz Vuxengrupp

För oss mer mogna dansare är Ladies Jazz en grupp där vi svettas och skrattar lika mycket som som vi dansar. Kom och prova!

Modern / Nutida

Den moderna dansens utveckling började tidigt på 1900-talet. Isadora Duncan, Ted Shawn, Doris Humphrey, Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham var kända stilskapare. Nutida dans kallas den dans som just nu exprimenteras fram. Klasserna innehåller grundlig uppvärmning, danskombinationer och ibland även improvisationer där du får utforska kroppens uttrycks- och rörelsemöjligheter mer ingående. Den moderna och nutida dansen är inte bunden till någon särskild musikstil.

Osynlig - Rör ej
Modern
I modern, nutida dans jobbar du med friare rörelser, med mer tyngd, flow, partnering och golvteknik. Vi arbetar också med avspänning och kroppsmedvetenhet och ibland med improvisation. Här har du möjlighet att uttrycka dina känslor och arbeta fritt med kroppsuttryck.
Vi dansar till flera olika musikstilar. 

Pardans

För er som suttit klistrade framför rutan under Let’s Dance-kvällarna genom åren finns det nu en möjlighet att få prova på olika stilar och den härliga gemenskapen i pardansen!

Det har varit stort intresse för bugg i Falun med omnejd under lång tid, nu har vi äntligen fått plats i våra fina, nya lokaler! Vi bygger nu upp en större verksamhet så att alla som är sugna på socialbugg och tävling kan trivas hos oss.

 

Osynlig - Rör ej
Artistic Ballroom

Artistic Ballroom är de klassiska pardanserna såsom cha-cha-cha, salsa, jive och vals i soloformat. Om du saknar en danspartner men vill börja eller fortsätta utforska 10-dansen är detta det perfekta sättet!

Bugg

Bugg är en av de vanligaste sociala danserna, nästan en modern form av folkdans! Bugg dansas till både dansband och nutida musik. Du har nu även möjlighet att tävla i bugg! 

Event- och Showgrupper

Dansa! i Faluns duktiga showgrupper uppträder bl.a på olika event, Svenska skidspelen och privata fester. För att hyra någon av våra showgrupper kontaktar ni kontoret på info@dansaifalun.se

Groove it Falun logotyp

GroMo! är DANSA! i Faluns gemensamma showgrupp som blandar jazzinriktningen med hip hop groove. Audition sker till GroMo! efter att du anmält ditt intresse till gruppen genom att göra en anmälan till kursen. Du kommer att få ett meddelande via mail om du har fått en plats i gruppen.

Mini Moves är DANSA! i Faluns nystartade showgrupp för de yngre dansarna. Uttagning sker till Mini Moves. Du kan även visa ditt intresse till gruppen genom att göra en anmälan. Du kommer att bli kontaktad via mail om du har fått en plats i gruppen.