Helena

Helena blev med sitt Dansa i Falun AB utsedd till Årets Företagare 2020 av Företagarnas lokalförening i Falun. Motiveringen lyder:

”Årets Företagare i Falun förkroppsligar entreprenörskapet genom att förena det vinstdrivande företaget med en större allmännytta. Att resa sig upp när man faller är en egenskap alla företagare behöver, och kanske extra mycket i just den här företagarens bransch. Genom målmedvetet och hårt arbete skapar hen en ljus framtid inte bara för sig själv utan också sina anställda och inte minst kunderna, stor som liten. Årets vinnare är Helena Sahlén Nelson på Dansa i Falun AB.”

 

”Med sin outsinliga energi, glädje och entusiasm, samt ett engagemang utöver det vanliga, Har Helena Sahlén Nelson med sitt Dansa i Falun i snart två decennier erbjudit tusentals barn, unga och vuxna en aktiv fritid i allt från lek och rörelse till kvalificerad dansutbildning. Detta i en tid då behovet av ökad rörelse och aktivitet blir allt större i alla åldersgrupper. I det större perspektivet bidrar Dansa i Falun till hälsa, socialt sammanhang och livskvalitet för många, oavsett ålder eller förmåga.”

Sparbanksstiftelsen Dalarnas Lokala Stipendium i Falun 2019

” -Falu Kommuns barn- och ungdomskulturpris 2016 tilldelas Helena Sahlén Nelson för sitt engagemang för barn och ungas möjlighet att utvecklas inom dans och rörelse. Med sin breda utbildning och verksamhet lockar hon varje år barn och unga till nya upplevelser av allt från Lekrytmik till Jazz, Hip Hop, Balett, Breakdance och show.”

//Motivering från Falu Kommuns Barn- och Ungdomskulturpris 2016

Helena Sahlén-Nelson, som driver DANSA! i Falun är utbildad vid Balettakademien i Göteborg. Helena har deltagit i föreställningar vid Nationalteatern, Stora Teatern och GöterborgsOperan, samt arbetat på olika dansskolor och aerobicanläggningar i Göteborg, då främst Dansforum.

Helena har mer än 30 års erfarenhet av dans- och aerobicundervisning och har vidareutbildat sig inom barndans 7-12 år samt Jazz, stil kvalitet och musikalitet, vid Danshögskolan. Helena är medlem i daCi (dance and the Child) international, SDO (Sveriges DansOrganisation) och Dalarnas danspedagogförening.

Helena sitter sedan flera år med i den svenska styrelsen för daCi (dance and the Child international) och hon har vidareutbildat sig inom BarnBalett, Barndans 3-6 år och Jazz 7-11 år samt Jazz 7-15 år på Dansforum i Göteborg under flera år.

Under sommaren 2009 utbildade Helena sig inom de latinamerikanska danserna hos Tony Irving. Hösten 2009 utbildade hon sig till C-medlem i Disco inom SDO och under våren 2010 var det dags att utbilda sig till Danssporttränare i Disco (SDO). Under sensommaren 2013 deltog Helena även i en utbildning i Hip Hop inom SDO. Helena har även haft förmånen att i omgångar undervisa dans hos särgymnasiet och särskolan i Falun.

Helena är även utbildad Pilates Reformerinstruktör vid Stockholms Pilates center 2016.