Om DANSA! i Falun

Vår verksamhet finns tillsammans med TRÄNA i Falun under ett och samma tak och i fyra fräscha studios med sportgolv och fantastisk ventilation – Studio Fem, Sex, Sju och Ått!

DANSA!s personal består av duktiga pedagoger och ledare med långa utbildningar och eller stor erfarenhet av dans i de discipliner vi arbetar inom. Kvalitet är ett ledord inom verksamheten. Läs mer om dem under menyn Ledare!

Helena Sahlén-Nelson blev utnämnd till Årets Företagare 2020 i Falu kommun, och fick Sparbanksstiftelsens stipendium 2019 för sitt arbete med barn och unga.

Helena blev tilldelad Falu Kommuns Barn- och Ungdomskulturpris 2016 med motiationen: ” -Falu Kommuns barn- och ungdomskulturpris 2016 tilldelas Helena Sahlén Nelson för sitt engagemang för barn och ungas möjlighet att utvecklas inom dans och rörelse. Med sin breda utbildning och verksamhet lockar hon varje år barn och unga till nya upplevelser av allt från Lekrytmik till Jazz, Hip Hop, Balett, Breakdance och show.”

DANSA! i Falun grundades i januari 2002 av Helena Sahlén-Nelson. Helena är utbildad vid Balettakademien i Göteborg. Hon har även utbildat sig till friskvårdsterapeut. Helena har deltagit i föreställningar vid Stora Teatern, GöteborgsOperan och Nationalteatern samt arbetat på olika dansskolor och aerobicanläggningar i Göteborg, då främst Dansforum.

Helena har över 35 års erfarenhet av dans- och aerobicundervisning och har vidareutbildat sig inom barndans 7-12 år samt Jazz, stil kvalitet och musikalitet, vid Danshögskolan. Helena är medlem i daCi (dance and the Child) international, SDO (Sveriges DansOrganisation) och Dalarnas danspedagogförening.

Sommaren 06 åkte Helena till daCi´s (dance and the Child international) internationella konferans i Haag, Holland, och vidareutbildade sig inom BarnBalett och Jazz 7-15 år på Dansforum i Göteborg. Under sommaren 07 var det åter dags för vidareutbildning i Barndans 3-6 år och Jazz 7-11 år på Dansforum.

Under sommaren 09 utbildade Helena sig inom de latinamerikanska danserna hos Tony Irving. Hösten 09 utbildade hon sig till C-medlem i Disco inom SDO och under våren 2010 var det dags att utbilda sig till Danssporttränare i Disco (SDO). Sommaren 2010 och 2011 blev det ytterligare kurser i Barnbalett och barndans på Dansforum i Göteborg.

Under sensommaren 2013 genomförde Helena även en utbildning i Hip Hop inom SDO.

Helena har också haft förmånen att undervisa dans hos särgymnasiet och särskolan i Falun.