Om Dansa! i Falun

DANSA! i Falun grundades i januari 2002 av Helena Sahlén-Nelson. Helena är utbildad vid Balettakademien i Göteborg. Hon har även utbildat sig till friskvårdsterapeut. Helena har deltagit i föreställningar vid Nationalteatern, Stora Teatern och GöterborgsOperan, samt arbetat på olika dansskolor och aerobicanläggningar i Göteborg, då främst Dansforum.

Helena har över 30 års erfarenhet av dans- och aerobicundervisning och har vidareutbildat sig inom barndans 7-12 år samt Jazz, stil kvalitet och musikalitet, vid Danshögskolan. Helena är medlem i daCi (dance and the Child) international, SDO (Sveriges DansOrganisation) och Dalarnas danspedagogförening.

Sommaren 06 åkte Helena till daCi´s (dance and the Child international) internationella konferans i Haag, Holland, och vidareutbildade sig inom BarnBalett och Jazz 7-15 år på Dansforum i Göteborg. Under sommaren 07 var det åter dags för vidareutbildning i Barndans 3-6 år och Jazz 7-11 år på Dansforum.

Under sommaren 09 utbildade Helena sig inom de latinamerikanska danserna hos Tony Irving. Hösten 09 utbildade hon sig till C-medlem i Disco inom SDO och under våren 2010 var det dags att utbilda sig till Danssporttränare i Disco (SDO). Sommaren 2010 och 2011 blev det ytterligare kurser i Barnbalett och barndans på Dansforum i Göteborg.

Under sensommaren 2013 började Helena även en utbildning i Hip Hop inom SDO.

Höstterminen 2013 och vårterminen 2014 undervisade Helena även dans hos särgymnasiet på Haraldsbogymnasiet.

Helena blev tilldelad Falu Kommuns Barn- och Ungdomskulturpris 2016 med motiationen: ” -Falu Kommuns barn- och ungdomskulturpris 2016 tilldelas Helena Sahlén Nelson för sitt engagemang för barn och ungas möjlighet att utvecklas inom dans och rörelse. Med sin breda utbildning och verksamhet lockar hon varje år barn och unga till nya upplevelser av allt från Lekrytmik till Jazz, Hip Hop, Balett, Breakdance och show.”