Thomas

Thomas började dansa som 8-åring och redan vid 12 års ålder började han vara hjälptränare. Som 16-åring utbildade sig Thomas inom DSF, Svenska Danssportförbundet, i bugg, dubbelbugg och ledarutbildning – steg 1,2 och 3. Där började Thomas karriär som elittränare i bugg. Som 20-åring tränade Thomas fram sitt första SM-guld och sedan dess har över 15 SM-pallplatser – varav 6 SM-guld tränats fram. Lägg där till både NM-guld och EM-guld under 2020. Detta gör Thomas till en av Sveriges bästa tränare inom disciplinen bugg.

 

Thomas har varit aktiv tränare i bugg i snart 20 år och undervisar under devisen -” Jag kommer er lära er dansa bugg till musik”. Där 33% av undervisningen är dans och rörelse i bugg, 33% av undervisningen är teknik inom bugg och 33% av undervisningen är musikanpassning. Oavsett stil, teknik eller dialekt ni har eller vill lära er undervisar Thomas i det som passar er bäst.

Dansen är Thomas största passion och hans engagemang och glädje kring buggen är det som gjort hans lektioner så roliga och lärorika. Som dansare har Thomas 4 egna SM-medaljer varav ett guld och ett NM-silver.

Sagt av elever:

-” Du är utan minsta tvekan den bästa danslärare jag någonsin dansat för just för att du är så pedagogisk och kunnig inom buggen, inte minst för att du alltid varit närvarande i rummet. Och det har känts som att du verkligen har velat lära oss det du kan, vilket har varit fantastiskt.”